STV-G

STV-G

Teleskopski steber tip STV-G je posebna verzija stebra družine STV stebrov z ročnim pogonom na vitel. Steber STV-G je modificiran glede na nižje zahteve po nosilnosti in glede na lažjo vgradnjo znotraj ali zunaj vozila. Steber je prvenstveno namenjen vgradnji v gasilska vozila za dvig reflektorjev, lahko pa se uporabijo tudi za druge namene (fotografija, GPS, antene, itd.).

 

Sekcije stebra so izdelane iz kompozitnega materiala (fiberglass). Na koncu sekcij so vgrajene posebne drsne spojnice iz močnega poliacetala, ki vodijo sekcije me dvigovanjem in spuščanjem. Vsaka sekcija ima po zunanjem obodu štiri vodila, ki zagotavljajo obračanje in usmerjanje stebra po vertikalni osi. 

 

Dvigovanje stebra je izvedeno z ročno gnanim vitlom z zobniškim prenosom in sistemom močnih poliesterskih trakov, napeljanih med sekcijami. Pri dvigovanju vstavimo trak v vitel in zavrtimo ročico vitla. Pri spuščanju stebra zavrtimo ročico vitla v nasprotni smeri. Vitel ima vgrajeno avtomatsko zavoro in sklopko, kar pomeni, da lahko steber dvignemo do poljubne višine ter spustimo ročico, ne da bi se steber spustil. 

Steber STV-G je na voljo v dveh osnovnih različicah - s tremi ali štirimi sekcijami. Več sekcij pomeni pri enaki raztegnjeni višini manjšo sklopljeno višino. Prav tako je možno prilagajati ostale dimenzije, kot so višina pozicije vitla, dimenzije pete stebra, dimenzije zgornjega adapterja, itd.

 

Teleskopski stebri STV so CE certificirani.

Tehnični podatki

  STV-G/3 STV-G/4
Višina raztegnjenega stebra (m) max. 4.0 max 5.0.
Višina sklopljenega stebra (m) min 1.2 min 1.2
Število sekcij 3 4
Teža stebra (kg) < 14 < 17
Premer spodnje sekcije (mm) 83 83
Premer zgornje sekcije (mm) 61 50
Maksimalna teža bremena (kg) 10 10
Maks. vetrna površina bremena CxA (m2) 0.15 0.15
Barva črna črna

 

Kontaktirajte nas

TRIVAL ANTENE d.o.o., Gorenjska cesta 25, 1234 Menges, SLOVENIA, EU
TEL: +386-1-8314-396, FAX: +386-1-8313-377, EMAIL: info@trivalantene.si

Več kontaktov