KUA-35/7-T

KUA-35/7-T

Antena KUA-35/7-T je prenosna žična KV antena za uporabo v frekvenčnem področju od 2 do 30 MHz. Antena je namenjena za delo z mobilnimi in prenosnimi KV radijskimi postajami. Antena je namenjena postavitvi v obliki "obrnjeni V" oz. v posebnih okolišinah kot "long-wire" antena. Anteno lahko obesimo na primerno drevo ali pa jo postavimo s pomočjo primernega zložljivega stebra (npr. serije ST). Antena je sestavljena iz dipol spojnice in dveh žičnih elementov. Na žičnih elementih so postavljene oznake, ki določajo dolžino posameznega žičnega elementa za določeno frekvenco. Žična elementa sta navita na navijalko iz polipropilena, ki sta obenem tudi izolatorja. Vsak žični element ima na koncu 15 m nylonske vrvi, s katerimi pritrdimo dipol na zemljo preko klina. V sestavi antene je tudi 24 m dolga dvižna vrv z utežjo in dva 10 m dolga koaksialna kabla za priključitev antene na radijsko postajo.
V posebnih pogojih lahko anteno postavimo tudi kot t.i. "long wire", pri čemer uporabimo samo en žični element. En konec žice je priključen na radijsko postajo, medtem ko drugi konec razvlečemo v smeri radijske zveze. Za ta namen je v antenskem kompletu dodan ozemljitveni klin ter poseben BNC adapter.
Vsi deli antene so izdelani iz materialov, ki so testirani po standardih MIL-810-C. Žični elementi so izdelani iz posebne žice z ojačitvijo iz kevlarja. Vsi kovinski sestavni deli so izdelani iz nerjavečega jekla ali pa so galvansko zaščiteni. Vsi elementi so pakirani v platneni torbi, primerni za transport.                       

Verzije

Naziv verzije izdelka: 
KUA-35/7-T
Opis verzije izdelka: 
Žična dipol KV antena s frekv. markerji 2 - 30 MHz.
Naziv verzije izdelka: 
KUA-35/7-TA (AT-1743)
Opis verzije izdelka: 
Žična dipol KV antena s frekv. markerji 2 - 30 MHz (ekvivalent antene AT-1743).
PRENOSBROŠURA
Naziv verzije izdelka: 
KUA-35/7-TB
Opis verzije izdelka: 
Žična dipol KV antena s frekv. markerji 1,6 - 30 MHz.
PRENOSBROŠURA

Tehnični podatki

Frekvenčni obseg 2 - 30 MHz
Impedanca 50 ohm
VSWR < 1,5
Maksimalna moč 100 W CW
Min. višima postavljanja 8 m
Dolžina krakov 2 x 34 m
Masa 3 kg
Priključni konektor BNC

 

Kontaktirajte nas

TRIVAL ANTENE d.o.o., Gorenjska cesta 25, 1234 Menges, SLOVENIA, EU
TEL: +386-1-8314-396, FAX: +386-1-8313-377, EMAIL: info@trivalantene.si

Več kontaktov