Novice

Novice

VSE NOVICE

Selitev v nove prostore je končana

11. Oktober 2011

Spoštovani poslovni partnerji, dragi prijatelji!

 

V veliko zadovoljstvo mi je, da v imenu podjetja TRIVAL ANTENE lahko oznanim, da smo se s 24. oktobrom dokončno preselili v nove poslovne prostore.

 

NOV POSLOVNI PROSTOR

 

Verjetno marsikdo med vami ve, da smo že leta 2004 kupili 2.100 m2 veliko zemljišče v neposredni bližini naše prejšnje lokacije na Bakovniku v Kamniku. Na tem zemljišču smo imeli namen zgraditi naše nove poslovne prostore, žal pa so bile birokratske ovire močnejše in v naših prizadevanjih smo se morali zaustaviti tik pred ciljem. Ne bom vas utrujal s podrobnostmi, s katerimi bi lahko napisali debelo knjigo. Kakorkoli že, v podjetju smo zaradi teh nevšečnosti ter zaradi že kritičnega pomanjkanja proizvodnih prostorov nujno morali poiskati drugačno rešitev.

 

In smo jo našli. Konec leta 2010 smo kupili že izgotovljeno poslovno stavbo v Mengšu, ki nam je ustrezala tudi po naših zelo specifičnih kriterijih (višina stropa v proizvodnji zaradi montaže teleskopskih stebrov, ravna pohodna streha za antenski merilni poligon, itd.). Obnovitvena in zaključna gradbena dela so trajala od maja do konca septembra, v začetku okrobra pa je sledila dobava in montaža nove notranje opreme za pisarne, proizvodnjo in skladišča.

 

Sedaj, po končanih delih in opravljeni selitvi lahko z zadovoljstvom ugotovimo, da je naša odločitev za nakup stavbe bila pravilna. Že sam prostor na začetku industrijske cone Mengeš je dostopnejši in bolj odprt, v sami zgradbi pa smo upeli uresničiti vse naše prostorske želje in potrebe.

 

Tako je sedaj glavna proizvodnja anten in antenskih stebrov organizirana v pritličnem delu z visokim stropom na pribl. 300 m2. Neposredno ob proizvodnem prostoru je locirano skladišče materiala, skladišče cevnih profilov in skladišče gotovih izdelkov. V prvem nadstropju so pisarniški prostori (200 m2) ter dodaten skladiščno/proizvodni prostor s prototipno delavnico v skupni velikosti 300 m2. Na ravni strehi smo uredili antenski merilni poligon z merilno hišico, ob njej je azimutno/elevacijski rotator z 12 m visokim samonosilnim karbonskim stebrom za merjenje smernih diagramov in drugih antenskih parametrov. V duhu časa smo uredili tudi energetske zadeve. Sistem ogrevanja in hlajenja smo uredili s pomočjo 24 m globoke vrtine in toplotne črpalke ter tako ne samo zmanjšali strošek energije, ampak tudi prispevali k manjši porabi energentov in s tem k čistejšemu okolju.

 

NOVA CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA

 

Ob nastajanju naših novih poslovnih prostorov smo začutili, da je napočil čas tudi za novo celostno grafično podobo podjetja. Ob našem nastanku leta 1993 se s tem vprašanjem ob obilici drugih zadev nismo pretirano ukvarjali. Od prejšnjega podjetja smo »podedovali« logotip in del imena, pretvorili vse skupaj v črno-belo obliko, in to je bilo vse. Z leti, ko je naše ime vendarle postalo prepoznavno ne samo doma ampak tudi v svetu, je vendarle prišel tudi čas za resnejši razmislek o novi celostni grafični podobi. Ime podjetja smo želeli ohraniti, temu pa dodati nov logotip, ki bo bolj nakazoval in predstavljal dejavnost, s katero se podjetje TRIVAL ANTENE ukvarja.

 

Rešitev smo našli v podobi treh kompletov koncentričnih krogov, ki kot nekakšen trojni izvor valovanja simbolizirajo tri naše glavne dejavnosti: antene, antenske stebre in antenski pribor. Vsi trije kompleti krogov se prekrivajo drug z drugim, pri tem pa prekritje naredi zanimivo interferenco, ki simbolizira prepletenost vseh naših treh dejavnosti.

 

NAČRTI ZA PRIHODNOST

 

Pridobitev novih prostorov je tudi čas za nove načrte, pa tudi za nadaljevanje starih, neuresničenih. Na prvem mestu bi izpostavil nadaljevanje postopka pridobivanja certifikata ISO 9000, s katerim smo začeli leta 2006 ter ga predvsem zaradi neustreznih prostorov bili prisiljeni zamrzniti. Z novimi sodelavci ter s pomočjo zunanjega svetovalca upamo, da nam bo uspelo certifikat pridobiti do konca leta 2012.

 

V podjetju imamo v načrtu tudi tesnejše povezovanje z drugimi podjetji na razvojnem in proizvodnem področju. Razvoj anten in antenskih stebrov postaja vse bolj zahteven. Sistemi radijskih komunikacij so v zadnjih 10. letih naredili velik korak naprej. T.i. »Software Defined Radios«, »Multi-Mode-Multi-Mission« naprave, širokopasovne komunikacije, potrebe po ultra-širokopasovnih motilcih signala, itd., predstavljajo nove izzive pri razvoju anten, pri katerem bo združevanje razvojnih in drugih potencialov še kako pomembno.

 

V podjetju smo se ob vsem tem tudi kadrovsko okrepili. Tako lahko v naši sredini pozdravim dva nova sodelavca. Rok Petač je dipl. inž. elektrotehnike in bo pomagal pri razvoju in proizvodnji novih anten. Matjaž Dragan pa je strojni tehnik in bo skrbel predvsem za proizvodno/tehnološko dokumentacijo ter pomagal pri vpeljavi sistema kakovosti po ISO 9000.

 

NOVI KONTAKTNI PODATKI

 

Pri naših kontaktnih podatkih je prišlo pravzaprav le do ene spremembe – spremembe naslova, ki je sedaj: TRIVAL ANTENE d.o.o., Gorenjska cesta 25, SI-1234 MENGEŠ Vsi ostali kontaktni in drugi podatki (telefoni, fax., email naslovi, itd...) ostajajo isti.

 

PS:

za konec pa naj se pohvalim še z enim dosežkom: podjetje TRIVAL ANTENE je po merilih mednarodne agencije Bisnode iz Švedske in na podlagi poslovnih podatkov zadnjih petih let uvrščeno v razred poslovne odličnosti AAA, ki jo v Sloveniji dosega le 3% vseh podjetij. 

Kontaktirajte nas

TRIVAL ANTENE d.o.o., Gorenjska cesta 25, 1234 Menges, SLOVENIA, EU
TEL: +386-1-8314-396, FAX: +386-1-8313-377, EMAIL: info@trivalantene.si

Več kontaktov